Birmovka 04.10.2020

Slávenie birmovania 04.10.2020 je v našej farnosti zrušené. Birmovku presunieme na neskorší termín, o podrobnostiach budeme všetkých včas informovať. Prosím birmovancov, ich rodiny a všetkých, ktorí sa na slávnosť intenzívne pripravovali a tešili, o trpezlivosť a pochopenie.

Aké sú naše možnosti

Od štvrtka 01.10.2020 platia nové obmedzenia pre verejné podujatia, vrátane slávenia svätej omše. Počet účastníkov je obmedzený na maximálne 50, nezávisle od toho, či sa podujatie koná v interiéri, alebo vonku. Počíta sa celkový počet osôb. Podľa vyhlásenia pána premiéra: "Ak bude trebárs na omši kňaz a desať miništrantov, počet veriacich má byť taký, aby všetkých ľudí v kostole bolo spolu päťdesiat. Ak bude na kultúrnom predstavení dvadsať hercov, divákov môže byť tridsať." Pri dodržaní týchto podmienok by sme museli mať v nedeľu tri birmovky, samozrejme bez účasti rodičov, tí by nemohli byť ani vonku. Sláviť birmovku tri krát po sebe už túto nedeľu nie je technicky možné.

Bol by som veľmi rád, keby sme mohli mať birmovku v najbližších týždňoch, a to aj za cenu rozdelenia birmovancov na viac skupín. Závisí to však od mnohých faktorov a v konečnom dôsledku od rozhodnutia otca biskupa Tomáša. Hneď ako sa upokojí situácia, navykneme si na nové obmedzenia a upokoja sa emócie, budeme hľadať nejaké schodnejšie riešenie.

Modlitba za birmovancov

Zajtra večer bude v našom kostole už avizovaná modlitba za birmovancov. Pôvodne mala byť súčasťou bezprostrednej prípravy na slávnosť, teraz sa zmení jej zameranie. Budeme prosiť Pána, aby požehnal birmovancov a ich rodiny aj za obetu, ktorú v týchto dňoch prinášajú. V piatok budem na tento úmysel sláviť svätú omšu.

Napokon vám všetkým ďakujem za príklad pokoja, s akým mnohí z vás znášali neistotou ohľadom nedeľného slávenia.

J. Možiešik