Oznamy 13.09.2020

Zbierka Boží hrob: Dnes po svätých omšiach sa koná zbierka na Boží hrob, preložená z Veľkonočného trojdnia, vopred vďaka za vašu štedrosť.

Hody na Kudlove: Pri svätej omši o 11:00 dnes slávime hody v Kaplnke Povýšenia svätého kríža na Kudlove.

Povýšenie svätého kríža: V pondelok bude slávnosť Povýšenia svätého kríža, svätá omša bude o 12:15 a 18:30, večerná platnosťou na Sedembolestnú.

Sedembolestná: V utorok je slávnosť Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska. Sväté omše budú ako v nedeľu. O 11:10 vás pozývame ku kaplnkám na pobožnosť Cesta Sedembolestnej. Popoludní o 13:30 pozýva Obec Skalité na koncert Mariánska pieseň, koncert bude v kostole.

Upratovanie kostola: Vďaka veriacim zo skupiny č. 9 za výzdobu, upratovanie kostola a milodar 100€. V tomto týždni prosíme o upratovanie veriacich zo skupiny č. 10. (Krčmisko, od Kreány po Kožakov most).

Modlitba za Skalité: V rámci modlitby za Skalité budeme tento štvrtok po večernej svätej omši prosiť za bratov a sestry zo skupiny č. 10.

Birmovanci: Najbližšie dve soboty pozývame našich birmovancov na posledné katechézy v rámci ich prípravy. Stretnutia budú v kostole, prvá skupina o 09:00, druhá o 10:30. Podrobnejšie informácie sú zverejnené na farskej stránke.

Zbierka na seminár: Budúcu nedeľu bude zbierka na podporu seminárnej formácie.

Príprava na birmovku 2021: Na jeseň otvárame novú prípravu na prijatie sviatosti birmovania pre mládež z ročníka 2003/2004 – druháci na SŠ a starší. Záujemcov pozývame na kurz Objav Krista, ktorý je jednou z podmienok prijatia. Informácie a prihlasovanie je uverejnené na stránke www.farnostskalite.sk. Formu prípravy prispôsobíme aktuálnej pandemickej situácii.

Protipandemické opatrenia: Vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu sa na Slovensku sprísňujú aj ochranné opatrenia. Nové sprísnenia, ktoré sa budú týkať aj nás, začnú platiť od 01.10., niektoré zrejme už od tejto stredy. Podrobnosti budú dostupné budúci týždeň. Čaká nás výrazné obmedzenie počtu účastníkov na svätých omšiach, opäť povinné rozostupy a podobne. Zrejme budeme musieť obnoviť prihlasovanie na sväté omše, priame prenosy, možno omše pre seniorov. Ovplyvní to aj slávenie birmovky, sobáše, prípravu na sviatosti, aj ostatné pastoračné aktivity.

Preto vás naliehavo prosíme: 1. Dodržujte zodpovedne všetky opatrenia. Ich dodržaním nič nepokazíme, nedodržiavaním pravdepodobne áno. Zvlášť kto je v karanténe, alebo pociťuje niektoré z príznakov ochorenia, nech zostane doma. Treba, aby sme my kresťania dali krajine príklad zodpovednosti. 2. Modlite sa za farnosť, za nás všetkých, aby sme to spolu dobre zvládli. 3. Sledujte informácie. Keď budeme vedieť viac, oznámime to cez farskú stránku a samozrejme cez farské oznamy, zatiaľ musíme počkať na stanoviská príslušných úradov.