Z emailu od otca biskupa Tomáša

Dnes sme dostali email od otca biskupa Tomáša s výzvou na spoločnú modlitbu. Pridáte sa?

V týchto dňoch, keď sa po niekoľkých mesiacoch opäť v našich kostoloch muselo obmedziť slávenie verejných bohoslužieb, prostredníctvom vás pozývam rodiny i všetkých, ktorí vo vašich farnostiach venujú čas výchove detí, zapojiť sa do modlitbovej iniciatívy Milión detí sa modlí ruženec za pokoj a mier vo svete. Prípravný tím, ktorý stojí za touto modlitbovou iniciatívou chce deťom predstaviť príbeh svätej Kataríny Labouré, ktorá v zjaveniach dostala od nebeskej Matky medailu. Po tom, čo Katarína dala vyraziť mariánske medaily podľa obrazu, ktorý videla v zjaveniach, prišla veľká epidémia. Jej spolusestry medaily rozdávali chorým a vzbudzovali v ľuďoch úctu k Panne Márii. Následne sa začali diať veľké počty uzdravení a aj preto dostala medaila prívlastok zázračná. Každý, kto sa zapojí do modlitby ruženca 18. alebo 19. októbra a zaregistruje sa na webe www.miliondeti.sk, dostane jednu takú medailu.

Ružencová kampaň je v tomto roku poznačená pandémiou koronavírusu a pripadla na ten istý deň, ako misijná nedeľa. Ruženec sa teda môžete s deťmi modliť pred, počas, či po aktivitách, ktoré možno plánujete robiť pri príležitosti misijnej nedele. Rovnako aj TV Lux bude vysielať modlitbu svätého ruženca s deťmi pred svätou omšou s tematikou misií. Bude to 18. októbra o 9.00 ráno.  Keď navštívte stránku www.miliondeti.sk nájdete na nej:

  • voľne stiahnuteľné materiály
  • video, ktoré môžete zdieľať na sociálnych sieťach
  • návod ako sa modliť ruženec pre deti
  • a prihlasovací formulár

Epidemiologické opatrenia pravdepodobne ešte skomplikujú možnosti modliť sa ruženec v skupinách. Keďže aj my chceme, aby sme sa všetci správali zodpovedne a brali ohľad na ľudí, ktorí sú vystavení riziku - katechéti, učitelia, vychovávatelia, ale aj kňazi, či zdravotníci, pracujúci s deťmi, ruženec sa nemôžeme modliť v tomto ružencovom mesiaci spoločne v našich chrámoch, odporúčam modliť sa ho doma - v našich domácich chrámoch, v triede, v malých skupinkách, na prechádzke v parku, či online pomocou internetového hovoru, na ktorý sme si všetci už zvykli. Pozývam teda ešte raz všetkých v dôvere v slová svätého Pátra Pia: Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa môže zmeniť.

Drahí spolubratia, v týchto neľahkých časoch vás i obyvateľov vašich farností zverujem pod mocnú Božiu ochranu a každému z vás prajem veľa síl pre kňazskú službu.

S apoštolským požehnaním     + Tomáš Galis