Adventné semienka nádeje

Indícia na Štvrtú adventnú nedeľu – NÁDEJ

Na Skalitom je jeden dom, ktorý má Nádej vo svojom názve. Určite si okolo neho išiel. V jeho blízkosti je miesto, na ktorom vypadla nejedna slza, ale je to i miesto plné nádeje. Pre túto Nádej sa narodil Ježiško, aby nám ju mohol darovať, aby sme si boli istí, že po smrti nie je koniec. Choď na toto miesto tichých dúfajúcich, pomodli sa za nich. Potom hľadaj tam zdroj tečúcej vody - vodovodný kohútik. V jeho okolí nájdeš ďalšiu sviečku s malým darčekom.

Indícia na Tretiu adventnú nedeľu

Tretia sviečka na tvoj adventný veniec nie je ani ďaleko ani blízko. Nachádza sa na mieste, na ktorom ešte chýba dôležitá osoba: „Bezbranný“, ale zároveň to miesto strážia traja „cudzinci“, dvaja „pocestní“, dvaja „príbuzní“ a jeden „nadpozemský“. Vieš o akom mieste je reč? Ak nie, tak ti ponúkam ešte jednu nápovedu, ktorú získaš po odpovedaní si na nasledujúce otázky. Hľadané miesto sa skladá zo začiatočných písmen týchto odpovedí. Veľa šťastia a radosti pri hádaní a hľadaní.

Indícia na Druhú adventnú nedeľu

"Pri hľadaní druhej sviečky - sviečky viery, je potrebné sa vyzbrojiť pevnou obuvou, pretože až na miesto, kde rastie voskový strom sa autom nedostaneš.
Aby si toto miesto našiel, neváhaj využiť mapu, na ktorej je približné umiestnenie stromu znázornené. K stromu nevedie žiadna vychodená cestička, ale ty sa určite tejto výzvy nezľakneš. Aby si si bol istejší, či si na správnom mieste, na druhom obrázku je fotka miesta - ide o výhľad od voskového stromu na hlavnú cestu. Veľa šťastia."






Advent je čas prípravy. Nielen prípravy celého domu alebo darčekov, ale hlavne prípravy našich sŕdc. Pozývame vás a vaše rodiny zapojiť sa do zasievania Adventných semienok nádeje

Deti budú postupne zdobiť svoj adventný veniec dobrými skutkami či bojovaním so svojimi slabosťami. Okrem toho budú po Skalitom hľadať na adventný veniec sviece. Každý týždeň zverejníme indíciu s QR kódom, podľa ktorých nájdu ďalšiu sviecu. Pri sviečkach nájdu aj príbeh a zopár tipov, ako urobiť poriadne upratovanie vo svojom srdci.

Prečo práve semienka nádeje? Všetci dúfame, že zajtrajšok bude lepší, že sa niečo zmení. No až pričasto zostávame len pri dúfaní. To nie je skutočná nádej. Nádej je svetlo, našou nádejou je Boh. Každý z nás potrebuje nádej – potrebuje Boha. A semienka? Veď aj malé semienko stačí, aby vyrástol veľký strom.

Ako sa zapojiť? V kostole deti nájdu obálky s listom, z ktorého sa dozvedia všetko potrebné.