Oznamy 06.06.2021


COVID-19: Od pondelka sa menia protipandemické opatrenia. Verejné slávenie bohoslužieb pre okresy v II. stupni ostražitosti (oranžová) je možné pri dodržaní 25% kapacity miest na sedenie a 50% miest na státie. Pre náš kostol to znamená 65 miest na sedenie a 35 na státie. V kostole je povinné rúško alebo respirátor. Naďalej platia všetky ostatné podmienky (odstup, šachovnicové sedenie, dezinfekcia).

Prihlasovanie: Prihlasovanie na sväté omše v týždni je zrušené, pokračuje prihlasovanie na omše v nedeľu a vo sviatky. Zákaz vychádzania je zrušený, kto nie je prihlásený, môže byť počas svätej omše vonku.

Miesta v kostole: Sedenie v laviciach a na malých lavičkách 2 ľudia, na malých lavičkách však obsadzujte len každú druhú. Pri sedení zachovajte rozostupy a šachovnicové rozmiestnenie. Členovia spoločnej domácnosti môžu sedieť spolu, v tom prípade treba nechať lavicu pred nimi i za nimi prázdnu. Ak chcete sedieť spolu ako rodina, príďte skôr alebo sa posaďte na malé lavičky vpredu. Ak už nie sú voľné miesta na sedenie, zostaňte prosím stáť a zachovajte odstup.

Prvé sväté prijímanie: Srdečná vďaka rodinám prvoprijímajúcich za prípravu kostola a okolia na slávnosť, výzdobu a za príspevok na nové lavičky do nášho kostola. Vďaka aj všetkým dobrovoľníkom na za ochotnú službu pri príprave slávnosti.

Adorácia a liturgia hodín: V pondelok sa budeme pri svätej omši modliť Modlitbu na poludnie, so štvrtkovou omšou budú spojené vešpery a po svätej omši vo štvrtok bude adorácia.

Modlitbová vigília pred vysviackou: V sobotu bude v Žiline vysviacka. V piatok sa po večernej svätej omši budeme modliť za budúcich kňazov a diakonov našej diecézy.

Krst: Budúcu nedeľu budeme pri druhej omši sláviť sviatosť krstu. 

Upratovanie kostola: V budúcom týždni prosíme o upratovanie kostola veriacich zo skupiny č. 4. (od Kravjory, od Labasa, Kolónia).

Ohlášky: Sviatosť manželstva chcú v našej farnosti prijať:
  • Adam Benko z Čierneho a Natália Benková, r. Časnochová zo Skalitého.
  • Slavomír Šuly z Horného Lieskova a Miroslava Lašová zo Skalitého.
  • Tomáš Krška z Kalamen a Eva Liščáková zo Skalitého.
Časopisy: Zo stojanov v zadnej časti kostola si môžete zobrať časopisy Rebrík a Naša Žilinská diecéza, nedeľné zamyslenie a tiež tematické vydanie diecézneho časopisu, venované obnove katedrály.