Oznamy 27.06.2021


COVID-19: Od pondelka prechádza náš okre do I. stupňa ostražitosti (žltá farba covid automatu). Verejné slávenie bohoslužieb v interiéri možné pri obsadení max. 50% kapacity miest na sedenie a 100 miest na státie. Pre náš kostol to znamená celkovo 200 miest. Spev pri liturgii je povolený s obmedzeniami, sväté prijímanie stále iba na ruku, duchovný, ak je zaočkovaný, môže spievať a čítať bez rúška. V kostole je povinné rúško alebo respirátor. Naďalej platia všetky ostatné podmienky (odstup, dezinfekcia, karanténa, samoizolácia v prípade zvýšenej teploty či podozrenia na akútne respiračné ochorenie).
Miesta v kostole: Pri sedení zachovajte šachovnicové rozmiestnenie, traja v jednej lavici, dvaja na malej lavičke. Členovia spoločnej domácnosti môžu sedieť spolu aj viacerí a bez rozostupu, no v tom prípade treba nechať lavicu alebo lavičku pred nimi i za nimi prázdnu. Ak chcete sedieť spolu ako rodina, príďte skôr alebo sa posaďte na malé lavičky vpredu. Ak už nie sú voľné miesta na sedenie, zostaňte prosím stáť a zachovajte odstup alebo zostaňte cez svätú omšu vonku.
Prihlasovanie na sväté omše je od pondelka zrušené. Stream liturgie bude posledný krát budúcu nedeľu o 10:00. Svätá omša pre seniorov je budúcu nedeľu zrušená. S platnosťou od 01.07. je zrušený aj dišpenz. Pripomíname, že chorí a tí ktorí sú v karanténe nie sú viazaní povinnosťou slávenia. 

Zbierka na dobročinné diela: Dnes je zbierka na dobročinné diela Svätého Otca. Vopred vďaka za vašu štedrosť.

Prvý piatok: Spovedanie v tomto týždni bude v propiatkovom režime, v piatok od 15:00 bude adorácia a po svätých omšiach prvopiatková pobožnosť.

Peter a Pavol: V utorok je slávnosť svätých apoštolov Petra a Pavla. Sväté omše budú 07:05, 08:30 školská, 12:15 a 17:20. Veriaci, ktorý 29.06. nábožne používa predmety požehnané pápežom alebo biskupom (ruženec, škapuliar…), alebo navštívi katedrálu či baziliku a tam sa zbožne pomodlí Otče náš a Verím, môže za obvyklých podmienok získať úplné odpustky.

Upratovanie kostola: Ďakujeme veriacim zo skupiny č. 6 za upratovanie, výzdobu a milodar 100€. V budúcom týždni prosíme o upratovanie kostola veriacich zo skupiny č. 7. (od Migasa, od Kocurkov, od Tomasa, od Rokyčaka, od Pľaskora, od Vempľa).

Prvá nedeľa: Budúca nedeľa bude prvá v mesiaci. Po svätých omšiach bude prvonedeľná zbierka. Po tretej svätej omši bude adorácia do 15:00. Od 14:15 pozývame ruženčiarov na spoločnú modlitbu.

Prázdninové potulky: Spoločenstvo Horizont pripravuje pre deti Letné potulky 27.-30.07.2021. Deti sa môžu prihlásiť na ktorýkoľvek zo štyroch dní, ktoré budú plné dobrodružstva, zábavy, tvorivých workshopov, olympiád a výletov. Viac informácií nájdete v prihláške v sakristii a na farskej stránke.