Oznamy 11.07.2021

COVID-19: Od pondelka 12.07.2021 bude v okrese Čadca platiť monitoring v zmysle COVID automatu (zelená farba). Verejné slávenie bohoslužieb v interiéri možné pri obsadení max. 75% kapacity miest na sedenie a 50% miest na státie. Spev pri liturgii je povolený, sväté prijímanie stále iba na ruku, duchovný, ak je zaočkovaný, môže spievať a čítať bez rúška. V kostole je povinné rúško alebo respirátor. Naďalej platia všetky ostatné podmienky (odstup, dezinfekcia, karanténa, samoizolácia v prípade zvýšenej teploty či podozrenia na akútne respiračné ochorenie).

Dišpenz: Pripomíname, že od 01.07.2021 je zrušený dišpenz od povinnej účasti na bohoslužbách v nedele a prikázané sviatky. Povzbudzujeme k opätovnej osobnej účasti na sláveniach v našom chráme.

Kaplnka Kudlov: Počas tejto letnej sezóny ešte nebudú bývať sväté omše v kaplnke na Kudlove.

Pobožnosť: Pozývame všetkých ctiteľov Panny Márie Karmelskej na pobožnosť, ktorá sa uskutoční v piatok po svätej omši.

Lektori: V piatok po večernej omši pozývame na stretnutie našich lektorov, ktorí čítavajú pri omšiach.

Ohlášky: Sviatosť manželstva chcú v našej farnosti prijať Richard Kovács z Hurbanova a Miroslava Rudinská z Čadce. Prosíme o modlitbu za týchto budúcich kresťanských manželov.

Upratovanie kostola: Ďakujeme veriacim zo skupiny č. 8 za upratovanie, výzdobu a milodar 70€. V budúcom týždni prosíme o upratovanie kostola veriacich zo skupiny č. 9. (z Grapy, od Strakov, od Jargašov, z Juraškového, od Kríža, od Polákov).

Modlitba za návštevu pápeža Františka: V septembri navštívi Slovensko Svätý Otec František. Prosíme vás o modlitbu za pápežovu cestu i za kresťanov na Slovensku, aby sme boli dobrou pôdou pre Slovo, ktoré nám František príde ohlásiť. Adoráciou s modlitbou na tento úmysel bude v našom kostole v nedeľu 18.07. o 19:00. Budeme radi, ak prídete čím viacerí.

Prázdninové potulky: Spoločenstvo Horizont pripravuje pre deti Letné potulky 27.-30.07.2021. Deti sa môžu prihlásiť na ktorýkoľvek zo štyroch dní, ktoré budú plné dobrodružstva, zábavy, tvorivých workshopov, olympiád a výletov. Viac informácií nájdete v prihláške v sakristii a na farskej stránke.