Oznamy 18.07.2021


COVID-19: V okrese Čadca platí monitoring v zmysle COVID automatu /zelená farba/. Verejné slávenie bohoslužieb v interiéri možné pri obsadení max. 75% kapacity miest na sedenie a 50% miest na státie. Spev pri liturgii je povolený, sväté prijímanie stále iba na ruku, duchovný, ak je zaočkovaný, môže spievať a čítať bez rúška. V kostole je povinné rúško alebo respirátor. Naďalej platia všetky ostatné podmienky (odstup, dezinfekcia, karanténa, samoizolácia v prípade zvýšenej teploty či podozrenia na akútne respiračné ochorenie).

Svetový deň starých rodičov a seniorov: Svätý otec František vyhlásil na budúcu nedeľu t.j. 25. júla Svetový deň seniorov. V tento deň sa odporúča návšteva starých ľudí. Deti a vnúčatá v rodinách môžu navštíviť svojich starých rodičov. Mladí z farností a cirkevných spoločenstiev nech vyhľadávajú osamelých starších ľudí vo svojom okolí a zvestujú im motto tohtoročného svetového dňa: „Ja som s tebou po všetky dni.“ Počas návštevy sa môžu spoločne pomodliť, darovať kvet alebo malý darček, či prečítať pápežovo posolstvo. Môžu tiež sprevádzať seniorov na svätú omšu vo farnosti z príležitosti svetového dňa, prípadne zabezpečiť pre nich dopravu. Návšteva starších ľudí je spôsob, ako im pomôcť prekonávať osamelosť a rezignáciu.
V našej farnosti budeme budúcu nedeľu o 7.05 sláviť sv. omšu za všetkých seniorov našej farnosti.
Zároveň v túto nedeľu o 15.00 bude pietna spomienka na seniorov, ktorí zomreli v dôsledku koronavírusu. Spoločne sa stretneme pri kríži na cintoríne a pomodlíme sa spolu Korunku k Božiemu milosrdenstvu za ich spásu.

Misijné združenie Ducha Svätého: Pozýva na spoločné stretnutie a modlitbu členov v pondelok po sv. omši.

Pápežské misijné diela: Riaditeľ Pápežských misijných diel o. Ivan Kňaze poslal na farský úrad poďakovanie v mene Sv. Otca Františka za finančnú podporu seminaristu Costanta Prudence Hossu. List si môžete prečítať vo výveske.

Ohlášky: Sviatosť manželstva chcú vo Farnosti Žilina-Vlčince uzavrieť Jozef Gocál zo Skalitého a Dana Komová z Farnosti Švošov. Prosíme o modlitbu za týchto budúcich kresťanských manželov.

Upratovanie kostola: Ďakujeme veriacim zo skupiny č. 9 za upratovanie, výzdobu a milodar 100€. V budúcom týždni prosíme o upratovanie kostola veriacich zo skupiny č. 10. (Krčmisko, od Kreány po Kožakov most).

Prázdninové potulky: Spoločenstvo Horizont pripravuje pre deti Letné potulky 27.-30.07.2021. Deti sa môžu prihlásiť na ktorýkoľvek zo štyroch dní, ktoré budú plné dobrodružstva, zábavy.

Záhradkári: Výbor základnej organizácie záhradkárov pozýva svojich členov a záujemcov na ukážku letného rezu ovocných drevín. Ukážka bude v piatok, 23. júla 2021, vo farskej záhrade od 14.00 do 16.00 hod. Na názornú ukážku sme pozvali predsedu republikového zväzu záhradkárov p. Ing. Eduarda Jakubka. Tešíme sa na Vás.