Oznamy 25.07.2021

 




COVID-19: V okrese Čadca platí monitoring v zmysle COVID automatu /zelená farba/. Verejné slávenie bohoslužieb v interiéri možné pri obsadení max. 75% kapacity miest na sedenie a 50% miest na státie. Spev pri liturgii je povolený, sväté prijímanie stále iba na ruku, duchovný, ak je zaočkovaný, môže spievať a čítať bez rúška. V kostole je povinné rúško alebo respirátor. Naďalej platia všetky ostatné podmienky (odstup, dezinfekcia, karanténa, samoizolácia v prípade zvýšenej teploty či podozrenia na akútne respiračné ochorenie).

Svetový deň starých rodičov a seniorov: Svätý otec František vyhlásil na dnes Svetový deň seniorov. V tento deň sa odporúča návšteva starých ľudí. Deti a vnúčatá v rodinách môžu navštíviť svojich starých rodičov. Mladí z farností a cirkevných spoločenstiev nech vyhľadávajú osamelých starších ľudí vo svojom okolí a zvestujú im motto tohtoročného svetového dňa: „Ja som s tebou po všetky dni.“ Počas návštevy sa môžu spoločne pomodliť, darovať kvet alebo malý darček, či prečítať pápežovo posolstvo. Dnes o 15.00 bude pietna spomienka na seniorov, ktorí zomreli v dôsledku koronavírusu. Spoločne sa stretneme pri kríži na cintoríne za kostolom a pomodlíme sa spolu Korunku k Božiemu milosrdenstvu za ich spásu.

Koncert: V stredu  28.07. nás počas večernej sv. omše bude svojim spevom sprevádzať spevácke duo Sanctus. Po skončení sv. omše vás pozývajú na krátky koncert sakrálnej hudby.

Ohlášky: Sviatosť manželstva chcú vo Farnosti Žilina-Vlčince uzavrieť Jozef Gocál zo Skalitého a Dana Komová z Farnosti Švošov. Dávid Truchlík a Kristína Rokyčárová obaja z Farnosti Skalité. Daniel Jendrišák z Farnosti Čadca a Júlia Kristeková z Farnosti Skalité. Prosíme o modlitbu za týchto budúcich kresťanských manželov.

Upratovanie kostola: Ďakujeme veriacim zo skupiny č. 10 za upratovanie, výzdobu a milodar 100€. V budúcom týždni prosíme o upratovanie kostola veriacich zo skupiny č. 11. (za Mostom, za Kocurami, u Gamrota, Bory).