Oznamy 15.08.2021


220. výročie konsekrácie kostola: Pri príležitosti 220. výročia konsekrácie nášho farského kostola sv. Jána Krstiteľa a 80. výročia posviacky Kalvárie Sedembolestnej Panny Márie, bude dnes o 15:00 hod v kostole ďakovná adorácia, na ktorú vás všetkých srdečne pozývame. 
Pri bočnej kaplnke Lurdskej Panny Márie je vystavený plagát nášho kostola, do ktorého môžete na prázdnom mieste písať svoje vlastné poďakovania za toto miesto modlitby. 
Taktiež vzadu v kostole si môžete vziať brožúrky s krátkou históriou nášho kostola, ktoré sme pripravili vrámci farnosti, a tiež pohľadnice, ktoré pripravila obec Skalité v spolupráci s farnosťou.

Misijné združenie Ducha Svätého: V pondelok po sv. omši bude stretnutie členov misijného združenia Ducha Svätého na spoločných modlitbách.
 
Upratovanie kostola: Ďakujeme veriacim zo skupiny č. 13 za upratovanie a výzdobu kostola. V budúcom týždni prosíme o upratovanie veriacich zo skupiny č. 14. (z Bulavovky, z Chajsovky, Novostavby po školu).

Ohlášky: Sviatosť manželstva chcú prijať Róbert Vondra z Považskej Bystrice a Kristína Truchlíková zo Skalitého, Radoslav Conev z farnosti Žilina - Solinky a Beáta Serafínová zo Skalitého. Prosíme o modlitbu za týchto budúcich kresťanských manželov.

Prázdninová bodka: 20. augusta, v piatok, je naplánovaná prázdninová bodka pre deti, ktoré môžu prísť na faru o 9:00 hod. Stačí si priniesť so sebou vodu, desiatu a dobrú náladu :-)   

Zbierka školských pomôcok: Diecézna charita Žilina organizuje Zbierku školských pomôcok od 1. júna do 15. septembra 2021. Školskými pomôckami, notebookmi, tabletmi pomôžete deťom zo sociálne slabších a mnohodetných rodín. Zberné miesta nájdete na stránke www.charitaza.sk , www.charitapomaha.sk a tiež v časopise Naša Žilinská diecéza.

Časopis REBRÍK: Aj v školskom roku 2021/2022 vychádza katolícky časopis REBÍK, ktorý vydáva Vydavateľstvo DON BOSCO. Je to jediný katolícky časopis pre mladších žiakov na Slovensku. Časopis svojím obsahom pomáha deťom v ich duchovnom raste, podporuje ich osobnostný rozvoj. Je vhodný aj ako súčasť prípravy detí na prvé sväté prijímanie, ale aj na vyplnenie voľného času v kruhu rodiny.
Rebrík môžete objednať svojim deťom alebo vnúčatám prostredníctvom internetovej stránky www.rebrik.sk alebo na telefónnom čísle 0903 962 029.