Oznamy 12.09.2021



COVID-19: Verejné slávenie bohoslužieb pre okresy v stupni ostražitosti (oranžová), v ktorom sa nachádza aj Čadca, sa riadi usmerneniami covid semaforu. Presné inštrukcie ohľadom kapacity a možnosti slávenia nájdete na plagátikoch, ktoré sú vyvesené vo výveske a na dverách kostola. V kostole je povinné rúško alebo respirátor. Prosíme všetkých o zodpovednosť a vzájomnú ohľaduplnosť a o dodržiavanie odporúčaní epidemiológov. Pokiaľ máte príznaky respiračného ochorenia (kašeľ, teplota, nádcha), prosíme, aby ste ostali doma. O opatreniach vás budeme priebežne informovať.

Hody na Kudlove: dnes slávime patrocínium kaplnky na Kudlove. Ďakujeme všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o dôstojný priebeh slávnosti.

Návšteva pápeža Františka: Odchod autobusu na sv. omšu do Šaštína bude dňa 15.09.2021 o 03:30 od Kožákovho mosta. Cena na osobu je 10 eur, ktoré vyzbierame v autobuse.

Slávnosť Sedembolestnej Panny Márie: V stredu máme slávnosť patrónky Slovenska Sedembolestnej Panny Márie. Sv. omše vo farnosti budú ráno o 7:00 a 8.30. Sv. omša o 10:00 nebude z dôvodu, aby sme mohli sledovať priamy prenos zo Šaštína.

Birmovanci: V sobotu 18.09.2021 o 10:00 pozývame birmovancov na sv. omšu. Po sv. omši pozývame rodičov birmovancov na organizačné stretnutie ohľadom slávnosti.

Sv. omša vo Zwardoni: V sobotu 18.09.2021 o 9:00 sa uskutoční sv. omša vo Zwardoni a po nej bude nasledovať krížová cesta.

Zbierka na seminár: Budúcu nedeľu sa uskutoční zbierka na Kňazský seminár sv. Gorazda v Nitre, kde sa na kňazstvo pripravujú kandidáti z našej diecézy.

Jesenné kántrové dni: Na budúci týždeň máme jesenné kántrové dni v stredu, piatok a sobotu. Záväzný je iba jeden deň. Obsahom kántrových dní je poďakovanie za úrodu. Sväté omše na tento úmysel budeme sláviť v piatok pri rannej i večernej sv. omši.

Upratovanie kostola: Ďakujeme veriacim zo skupiny č. 17 za upratovanie a výzdobu kostola a milodar 50€. V budúcom týždni prosíme o upratovanie veriacich zo skupiny č. 18. (Od Mikulov, Nižné Firky, spod Cesty).

Ohlášky: Sviatosť manželstva chcú prijať Marián Ramšak z Farnosti Skalité a Gabriela Sýkorová z Farnosti Krásno nad Kysucou. Prosíme o modlitbu za týchto budúcich kresťanských manželov.