Oznamy, 1.5.2022

Modlitby za duchovné povolania: Nasledujúci týždeň je týždňom modlitieb za duchovné povolania. Aj z tohto dôvodu bude vo štvrtok po svätej omši krátka adorácia za kňazské a duchovné povolania. Ten, kto sa nábožne zúčastní verejnej pobožnosti za kňazské a duchovné povolania, môže za obvyklých podmienok získať úplné odpustky.

Zbierka: Budúcu nedeľu bude zbierka na kňazský seminár.

Streda: V stredu bude celodenná adorácia a aj Nikodémova noc od 20:00 do 22:00.

Sv. omše v kaplnke na Kudlove: Od 1. mája budú opäť bývať sväté omše opäť v kaplnke na Kudlove a to vždy v stredu o 17:20.

Prvý piatok: Spovedanie v tomto týždni bude v prvopiatkovom režime, v piatok od 15:00 bude adorácia a po svätých omšiach prvopiatková pobožnosť. V piatok navštívime aj chorých.

Prvá sobota: Pozývame na pobožnosť fatimskej soboty, ktorej bude predsedať kňaz a ktorá začne o 6:25 hod.

Program návštevy seminaristov: O týždeň na Nedeľu Dobrého pastiera (8.5. 2022) prídu do našej farnosti seminaristi, ktorí sa pripravujú na kňazskú službu v Žilinskej diecéze. Doobeda budú mať spolu s predstavenými sväté omše, potom bude nedeľný obed v rodinách, o 14:00 sa uskutoční v športovej hale priateľský futbalový turnaj - bohoslovci proti našim miništrantom a celodenný program sa ukončí slávnostnými vešperami s otcom biskupom Tomášom v kostole o 16:30.

Deň Matiek: 8. mája v nedeľu je aj deň matiek. Pri tejto príležitosti vás obec Skalité srdečne pozýva na kultúrny program, ktorý bude o 14:00 hod v amfiteátri Skalité. Bližšie informácie nájdete na plagáte.

Púť Turzovka - Živčáková: Ružencové bratstvo Skalité vás srdečne pozýva na púť Turzovka – Živčáková v sobotu dňa 21.05.2022. Odchod autobusu bude od Kožakovho mosta o 07:00 hod. Autobus bude stáť na autobusových zastávkach. Cena je 8 eur na osobu. Súčasťou púte je aj svätá omša o 11:00 hod. Predpokladaný návrat je o 15:30 hod. Prihlásiť sa môžete v sakristii u p. kostolníkov.

Farský tábor: Pozývame všetky deti od 6-13 rokov na farský tábor, ktorý sa uskutoční v dňoch od 11.júla do 15.júla 2022. Deti sa môžu tešiť na bohatý program - kúpalisko, turistiku, nočnú hru a iné dobrodružstvá. Prihlasovanie bude prebiehať ONLINE na farskej stránke. Prihlasovanie sa spustí 29.mája o 7:30 ráno. Cena tábora je 90€. Viac informácií pribudne v priebehu týždňa na farskej stránke.

Upratovanie kostola: Ďakujeme za upratovanie a výzdobu kostola skupine č. 21 a za milodar 90 eur. V budúcom týždni prosíme o upratovanie veriacich zo skupiny č. 22 (od Chovanca, Potok).