Oznamy, 23.10. 2022





Misijná nedeľa: Dnešná nedeľa je misijnou nedeľou, pri sv. omšiach bude zbierka na misie a je možnosť zakúpiť si aj misijné čokoládky. Keďže misie môžeme konať aj vo vlastnej farnosti, kedy môžeme druhému darovať kúsok svojho času, úsmev, či dobré slovo, spoločenstvo rodičov pri cirkevnej základnej škole Vás pozýva po skončení sv. omše na kávu, pri ktorej môžeme spoločne zdieľať radosť z viery.

Pondelok: Farnosť Skalité a Obec Skalité pozývajú seniorov na slávnostnú sv. omšu a stretnutie jubilantov v pondelok o 9:30 v kostole. Z tohto dôvodu sv. omša o 12.15 nebude.

Spovedanie pred Pamiatkou zosnulých: spovedanie pred prvým piatkom presúvame na tento týždeň, aby ste mohli získavať odpustky pre duše v očistci. Od utorka spovedáme ako v prvopiatkovom režime, čiže hodinu pred. sv. omšami a v piatok od 15.00. V piatok navštívime aj chorých. Využite časy ponúkané k sv. zmierenia a nenechávajte si sv. spoveď na poslednú chvíľu. Pripomíname, že pred školskou sv. omšou spovedáme iba deti, nie dospelých, prosíme, aby ste to rešpektovali. Ďakujeme.

Streda: V stredu bude celodenná adorácia od 8.00 do 17.00. Nikodémova noc bude od 20.00 do 22.00. Pripomíname, že sme ukončili sezónu sv. omší v Kaplnke Kudlov a od stredy budú bývať večerné sv. omše opäť v kostole.

Birmovanci: Pripomíname birmovancom, že odchod do Kláštora pod Znievom bude v sobotu o 9.00 od kostola.

Ďakovná púť: Srdečne pozývame na ďakovnú púť za návštevu našich bohoslovcov, ktorí boli v našej farnosti na Nedeľu Dobrého Pastiera. Spoločne budeme putovať do starobylej Nitry. Púť sa uskutoční v sobotu a nedeľu 12.11 a 13.11. 2022. Odchod bude v sobotu o 13.00 od kostola. V sobotu večer navštívime Divadlo Andreja Bagara a pozrieme si muzikál Povolanie pápež. V nedeľu ráno sa zúčastníme ranných chvál v seminárnej kaplnke spolu s našimi bohoslovcami, nasledovať bude nedeľná sv. omša v katedrále na hrade, prehliadka areálu hradu a nedeľný obed v kňazskom seminári. Poobede ešte navštívime rodáka kňaza Jozefa Tomicu, ktorý je farárom na Klokočine. Návrat bude v nedeľu v poobedných hodinách. Prihlasovať sa môžete po sv. omšiach v sakristii. Cenu za púť upresníme budúcu nedeľu.

Katarínska zábava: Spoločenstvo rodičov ZŠ sv. Andreja Svorada a Benedikta Skalité vás srdečne pozýva na Katarínsku zábavu 26. 11. 2022 o 19,00 hod. v hoteli Koloniál. Bližšie informácie na plagátoch a web stránke školy.

Jasličková pobožnosť: V nedeľu, 30. októbra, sa uskutoční spoločný nácvik na Jasličkovú pobožnosť. Stretnutie sa uskutoční v kostole o 17.00. Všetci ste srdečne pozvaní. Stretnutie sa uskutoční zatiaľ bez detí. Deti, ktoré by sa chceli zapojiť do Jasličkovej budú informované v najbližších dňoch cez edupage.


Zmena času: V noci z 29. na 30. októbra 2022 sa mení čas. O 3.00 letného času si posúvame hodiny na 02.00 hodiny stredoeurópskeho času.

Upratovanie kostola: Ďakujeme za upratovanie a výzdobu kostola skupine č. 18. Na budúci týždeň prosíme o upratovanie skupinu číslo 19 (Triciatok, Kavalov potok, Sihly, od Sventka).