Oznamy, 20.11.2022




Misijné združenie: Misijné združenie Ducha Svätého pozýva na stretnutie v pondelok po svätej omši v kostole.

Streda: V stredu bude celodenná adorácia od 8.00 do 17.00 a Nikodémova noc od 20.00 do 22.00.

Organový koncert: Minulý rok sme realizovali opravu organa. Pri príležitosti Nedele Krista Kráľa sme pre Vás pripravili o 14.00 organový koncert, pri ktorom budeme mať možnosť počuť tóny nášho organa pri skladbách známych autorov ako Bach, Peeters, Vivaldi. Na organe bude hrať Mgr. Art. Marta Gáborová, profesorka organa z Konzervatória v Žiline, ktorá bola aj profesorkou nášho pána kaplána Štefana počas jeho štúdií organa na konzervatóriu. Srdečne Vás pozývame na tento koncert, ktorým si chceme uctiť Krista Kráľa a zároveň aj našich predkov na Skalitom, vďaka ktorým máme organ.

Katarínska zábava: Spoločenstvo rodičov ZŠ sv. Andreja Svorada a Benedikta Skalité vás srdečne pozýva na Katarínsku zábavu 26. 11. 2022 o 19,00 hod. v hoteli Koloniál. Bližšie informácie na plagátoch a web stránke školy. Výťažok bude použitý na rozvoj cirkevnej školy.

Oznamy farskej charity: Aj tento rok sa farská charita zúčastní tradičného adventného trhu, ktorý bude 3.12.2022. Prosíme ochotných farníkov, aby pripravili drobnosti, ktoré sa budú v stánku predávať a výťažok poputuje pre tých, ktorí to najviac potrebujú v našej farnosti. Vaše výrobky budete môcť doniesť v deň konania trhu od 9.00 do 12.00 do pastoračnej miestnosti v budove cirkevnej školy. Môže ísť napr. o koláče, oblátky, výrobky zo záhrady, sviečky z vosku, ikebany a rôzne iné. Vašej fantázii sa medze nekladú😊 Zároveň Vás prosíme, aby ste si všímali nástenku farskej charity v predsieni kostola, kde budeme pravidelne uverejňovať, čo môže charita ponúknuť núdznym. Zároveň svoje prosby môžete vhadzovať do krabičky farskej charity, ktorá je v uličke pri Panne Márii. Veľmi nám pomôže, ak nám dáte tip, komu by sme mohli pomôcť, poprípade vy sami sa môžete stať predĺženou rukou farskej charity. Buďme k sebe naozaj vnímaví a citliví a to nielen počas adventu a Vianoc, ale počas celého roka.

Chvály: Pozývame Vás na otvorenú modlitbu chvál, ktorá bude v sobotu po večernej sv. omši.
 
Prvá adventná nedeľa: Budúca nedeľa je prvou adventnou. Adventné vence a sviece prineste do kostola na požehnanie k bočnému oltáru. Požehnávať ich budeme pri každej sv. omši (aj v sobotu večer). Pri prvej adventnej nedeli bude aj zbierka na charitu.

Nácviky: Po detskej sv. omši bude nácvik detí. Spoločný nácvik (deti+dospelí) na jasličkovú pobožnosť bude v nedeľu 27.11.2022 v kostole. 

Upratovanie kostola: Ďakujeme za upratovanie a výzdobu kostola skupine č. 22 a za milodar 100 eur.  Na budúci týždeň prosíme o upratovanie skupinu číslo 23 (Novostavby v Cupli, Bytovky poza školu).