Oznamy: 27.12.2020

Aktuálne opatrenia: Od soboty platí zákaz vychádzania. Jednou z výnimiek zo zákazu je cesta na bohoslužbu, krst, či pohreb blízkej osoby. Verejné slávenie bohoslužieb je momentálne možné pri dodržaní stanovených podmienok rúška – odstup – ruky, dezinfekcia priestorov,  šachovnicové sedenie a vynechanie každého druhého radu. V našom kostole sa tak znížila kapacita miest na sedenie na 25%. Vo veľkej lavici môžu sedieť 3, na malej 2 osoby, k dispozícii sú aj stoličky. Lavice, ktoré nebudeme používať, sú označené. Lavičky, ktoré boli navyše, sme odložili. Ak nejdete na svätú spoveď, do kostola prichádzajte až na svätú omšu, respektíve 10-15 minút pred ňou. 

Prihlasovanie na svätú omšu: Z organizačných dôvodov sa na každú svätú omšu treba vopred prihlásiť prostredníctvom farskej stránky. Prosíme, aby ste sa pri omšiach striedali, ak sa prihlásite napríklad na Nový rok, v nedeľu nechajte miesto ostatným. Samozrejme ak bude hodinu - dve pred omšou ešte nejaké miesto voľné, môžete to využiť. Odporúčame vám tiež prísť na svätú omšu počas týždňa.

Sväté omše: V stredu bude svätá omša len ráno o 07:30, vo štvrtok večer o 17:20, spojená s poďakovaním na záver roka. Pannu Máriu Bohorodičku oslávime svätými omšami vo štvrtok o 17:20 a v piatok o 07:05, 08:30, 10:00, 11:45 (seniori), 17:20 (pridaná svätá omša) a 18:30. V sobotu a nedeľu budú omše v nezmenenom poriadku. Na všetky omše sa treba prihlásiť cez farskú stránku.

Dobrá novina: Je nám ľúto, no tento rok kvôli zákazu vychádzania naši koledníci nebudú môcť navštíviť vaše príbytky. Budeme radi, ak napriek tomu podporíte projekty Dobrej noviny. Môžete tak urobiť aj prostredníctvom pokladničky v našom kostole (stojan na časopisy, pokladnička je označená). Projekt môžete podporiť aj priamo, informácie na www.dobranovina.sk/podporim.

Upratovanie kostola: Ďakujeme veriacim zo skupín č. 13 a 14. za vianočné upratovanie, výzdobu a milodar 100€.  V sobotu prosíme o upratovanie skupinu č. 21 (od Lašov, od Gonščákov, Bory po kostol, od Kultána).

Požehnanie domu: Na Zjavenie Pána nebudeme môcť prísť požehnať vaše príbytky. No môžete tak urobiť sami. Na stojanoch s časopismi nájdete obálku od Pápežských misijných diel. V nej sú domáca pobožnosť požehnania domu, nálepka na dvere a ikona svätej rodiny.

Rýchle odkazy:
Milodary: Ďakujeme za vašu podporu farnosti prostredníctvom farského účtu (SK21 0200 0000 0016 9963 0659) a kostolných pokladničiek.