Oznamy 03.01.2021


Aktuálne obmedzenia: Na základe uznesenia vlády z 31.12.2020, ktoré sprísňuje obmedzenie slobody pobytu a pohybu v čase pandémie ochorenia COVID-19 a aktuálnej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva, je od 01.01.2020 vo všetkých slovenských diecézach a eparchiách pozastavené verejné slávenie bohoslužieb.

  • Svätá omša. Svätú omšu slávime v našom kostole každý deň súkromne, bez účasti ostatných veriacich. Priame prenosy svätej omše v nedeľu o 10:00 pokračujú. 
  • Katolícky pohreb. Pohrebné obrady vysluhujeme v zmysle aktuálnych obmedzení, bez svätej omše, bez spevu, skrátene, s rúškami a dodržiavajúc povinné rozostupy. Počet prítomných na obrade je stanovený na maximálne 6 osôb. 
  • Sviatosť krstu. Krst vysluhujeme v plánovaných termínoch v nedeľu dopoludnia, čas závisí od individuálneho dohovoru s rodičmi. Každé dieťa pokrstíme pri samostatnom slávení. Počet prítomných na obrade je stanovený na maximálne 6. 
  • Sviatosť zmierenia a pomazanie chorých. V nebezpečenstve smrti je možné individuálne vyslúžiť potrebné sviatosti zomierajúcemu. 
  • Kostol. "Chrámy nie je nariadené zamknúť, nesmú sa v nich ale konať nijaké hromadné podujatia, to sa týka verejného spovedania, aj rozdávania svätého prijímania." Kostol bude otvorený ako zvyčajne, pripomíname však platný zákaz vychádzania a zákaz zhromažďovania sa viac než 6 osôb. Nevstupujte prosím do kostola, ak vám bola nariadená karanténa, ste chorý alebo máte niektorý z príznakov ochorenia COVID-19. Vstup do kostola je možný len so správne nasadeným rúškom alebo respirátorom. 
  • Farská kancelária. Radi by sme sa stretli s vami osobne, no ani návšteva fary nepatrí medzi výnimky zo zákazu vychádzania. V prípade potreby (krstné listy, nahlasovanie pohrebov, krstov či sobášov, poradenstvo, osobné rozhovory a podobne) nás kontaktujte telefonicky alebo emailom, určite nájdeme nejaký spôsob, ako vám vyjsť v ústrety. 
  • Príprava na krst, birmovku, prvé sväté prijímanie a sobáš. Prípravné kurzy v tomto období prebiehajú výlučne prostredníctvom videohovorov. Príprava na birmovku pokračuje online stretnutiami podľa harmonogramu. Krstné náuky len individuálne v termínoch podľa dohody s rodičmi, podobne aj príprava snúbencov. 
  • Adorácia a posvätný ruženec. Počas obmedzení bude zabezpečený aj stream posvätného ruženca (streda 20:00) a adorácie (piatok 21:00) z nášho kostola.
  • Podpora farnosti. Sme vďační za každú podporu farnosti. V čase obmedzení ju môžete podporiť aj prostredníctvom farského účtu (SK21 0200 0000 0016 9963 0659) a kostolných pokladničiek.

Nedeľná katechéza pre rodiny s deťmi. Rodinnú katechézu na dnes nájdete na www.tvoj-strom.info.

Deň Pána. Dnes popoludní o 16:00 pozývame na biblické online stretnutie Deň Pána

Požehnanie trojkráľovej vody. V stredu na sviatok Zjavenia Pána požehnáme aj tzv. trojkráľovú vodu. Vziať si ju budete môcť, ako býva zvykom, vo fľašiach z kostola alebo spred fary.