Oznamy 31.01.2021


Liturgický kalendár:
  • Utorok – Obetovanie Pána, sviatok
  • Streda – sv. Blažeja, ľubovoľná spomienka
  • Piatok – sv. Agáty, panny a mučenice, spomienka
  • Sobota – sv. Pavla Mikiho a spoločníkov, mučeníkov, spomienka
Priamy prenos z kostola (www.youtube.com/c/FarnostskaliteSk): V tomto týždni bude priamy prenos z nášho kostola aj v utorok (sviatok Obetovania Pána). Potom ako zvyčajne bude v stredu o 20:00 stream posvätného ruženca, v piatok o 21:00 adorácia, a v nedeľu o 10:00 svätá omša.

Domáca pobožnosť na Hromnice: Svätá omša na sviatok Obetovania Pána zvyčajne začína požehnaním sviec, ktoré potom nesieme v sprievode do kostola ako symbol oslavy Pána. Ich svetlo nám pripomína Krista, ktorý sám je svetlo sveta. A potom si ich berieme domov ako symbol Ježišovej prítomnosti v našich rodinách a modlíme sa pri nich. Tento rok to ale takto urobiť nemôžeme. Nemôžeme spolu kráčať v sprievode na svätú omšu.
Tak to urobíme tak, ako sa to urobiť dá. V utorok o 18:30 budeme sláviť v našom kostole svätú omšu. Vy zostaňte doma, sledujte nás cez internet a na začiatku svätej omše si zapáľte doma svoju sviečku ako symbol našej nádeje, že raz zase budeme kráčať spolu na svätú omšu. Ak vám nevyhovuje čas, alebo prenos cez internet, môžete si urobiť vlastnú bohoslužbu slova, texty nájdete na farskej stránke.
Naši mladí zo spoločenstva Horizont pripravili takmer 1000 čajových sviečok s modlitbou, plus v utorok požehnáme aj 200 veľkých sviec, takže kto chce mať doma hromničnú sviecu, môže si ju od stredy vziať z nášho kostola. Viac v článku.

Biblický kvíz: Farský kvíz na mesiac január s otázkami k nedeli Krstu Krista Pána má už svojho víťaza, Milana budeme kontaktovať emailom. Ďalšie kolo kvízu začne v nedeľu 14.02.2021. Na farskej stránke nájdete okrem ďalším informácii aj mozaiku z modlitieb, ktoré vytvorili účastníci kvízu. Môžete sa nimi povzbudiť. Viac v článku o projekte.

Prvoprijímajúci: V stredu a sobotu pozývame našich prvoprijímajúcich na ďalšiu online katechézu, tentokrát o Márnotratnom synovi. Deti treba na katechézu opäť vopred prihlásiť. Informácie pre rodičov sú zverejnené na www.farnostskalite.sk.

Podpora farnosti: Sme vďační za každú podporu farnosti. V čase obmedzení ju môžete podporiť aj prostredníctvom farského účtu (SK21 0200 0000 0016 9963 0659) a kostolných pokladničiek.

Ďalšie ponuky z našej farskej stránky:
  • Online stretnutie Deň Pána. V nedeľu popoludní o 17:00. Informácie v tomto článku.
  • Domáca katechéza pre rodiny. Pre naše rodiny sme pripravili domácu pobožnosť na dnešnú nedeľu. Nájdete ju na stránke www.tvoj-strom.info.
  • Nedeľné zamyslenie. Zamyslenie na túto nedeľu je zverejnené v tomto príspevku.