Oznamy 13.06.2021


COVID-19: Verejné slávenie bohoslužieb pre okresy v II. stupni ostražitosti (oranžová), v ktorom sa nachádza aj Čadca, je možné pri dodržaní 25% kapacity miest na sedenie a 50% miest na státie. Pre náš kostol to znamená 65 miest na sedenie a 35 na státie. V kostole je povinné rúško alebo respirátor. Naďalej platia všetky ostatné podmienky (odstup, šachovnicové sedenie, dezinfekcia).
Prihlasovanie: Prihlasovanie na sväté omše v týždni je zrušené, pokračuje prihlasovanie na omše v nedeľu a vo sviatky. Zákaz vychádzania je zrušený, kto nie je prihlásený, môže byť počas svätej omše vonku.
Miesta v kostole: Sedenie v laviciach a na malých lavičkách 2 ľudia, na malých lavičkách však obsadzujte len každú druhú. Pri sedení zachovajte rozostupy a šachovnicové rozmiestnenie. Členovia spoločnej domácnosti môžu sedieť spolu, v tom prípade treba nechať lavicu pred nimi i za nimi prázdnu. Ak chcete sedieť spolu ako rodina, príďte skôr alebo sa posaďte na malé lavičky vpredu. Ak už nie sú voľné miesta na sedenie, zostaňte prosím stáť a zachovajte odstup.

Upratovanie kostola: Ďakujeme veriacim zo skupiny č. 4 za upratovanie, výzdobu a milodar 100€. V budúcom týždni prosíme o upratovanie kostola veriacich zo skupiny č. 5. (Rieky, od Martiniaka, od Gerčaka).

Birmovanci: V sobotu od 09:00 pozývame na hodnotiace pohovory našich birmovancov. Informácie a rozpis dostanú emailom.

Ohlášky: Sviatosť manželstva chcú v našej farnosti prijať Lukáš Vrana zo Skalitého a Saskia Gomolová z Čadce. Vo farnosti Čierne chcú vstúpiť do manželstva Martin Kocúr zo Skalitého a Renáta Cyprichová z Čierneho. Prosíme o modlitbu za týchto budúcich kresťanských manželov.

Časopisy: Zo stojanov v zadnej časti kostola si môžete zobrať časopisy Rebrík, Gorazd, Naša Žilinská diecéza, nedeľné zamyslenie a tiež tematické vydanie diecézneho časopisu, venované obnove katedrály.

Zbierka školských pomôcok: Diecézna charita Žilina organizuje zbierku školských pomôcok od 01.06. do 15.09. Školskými pomôckami, notebookmi, tabletmi pomôžete deťom zo sociálne slabších a mnohodetných rodín. Zberné miesta nájdete na stránke www.charitaza.sk a tiež v časopise Naša Žilinská diecéza.