Oznamy: 20.12.2020

Aktuálne opatrenia: Od soboty platí zákaz vychádzania. Jednou z výnimiek zo zákazu je cesta na bohoslužbu, krst, či pohreb blízkej osoby. Verejné slávenie bohoslužieb je momentálne možné pri dodržaní stanovených podmienok rúška – odstup – ruky, dezinfekcia priestorov,  šachovnicové sedenie a vynechanie každého druhého radu. V našom kostole sa tak znížila kapacita miest na sedenie na 25%. Vo veľkej lavici môžu sedieť 3, na malej 2 osoby, k dispozícii sú aj stoličky. Lavice, ktoré nebudeme používať, sú označené, lavičky, ktoré boli navyše, sme odložili. Nepresúvajte prosím stoličky a lavičky. Ak nejdete na svätú spoveď, do kostola prichádzajte až na svätú omšu, respektíve 10-15 minút pred ňou. 

Prihlasovanie na svätú omšu: Z organizačných dôvodov sa na každú svätú omšu treba vopred prihlásiť prostredníctvom farskej stránky www.farnostskalite.sk. Prosíme, aby ste sa pri omšiach striedali, ak sa prihlásite napríklad na Božie narodenie, nechajte na Štefana a Svätú rodinu miesto ostatným. Samozrejme ak bude hodinu - dve pred omšou ešte nejaké miesto voľné, môžete to využiť. Ak sa nedostanete na slávnosť, odporúčame vám prísť na svätú omšu počas týždňa.

Priamy prenos: Pre chorých, tých, ktorí sú zvlášť ohrození pandémiou, alebo nemôžu prísť z kapacitných dôvodov, zabezpečujeme z nášho kostola na Božie narodenie, svätého Štefana a Svätú rodinu stream svätej omše o 10:00. Odporúčame tiež priame prenosy TV LUX.

Sväté omše: V stredu bude svätá omša len ráno o 07:30, vo štvrtok ráno omša nebude. Narodenie Pána začneme sláviť vo štvrtok večer vigílnymi svätými omšami o 21:30 a 22:45 a polnočnou o 00:00. Ďalšie dni (piatok – nedeľa) budú sväté omše v nedeľnom režime (07:05, 08:30, 10:00, 11:45 seniori a 18:30).

Zamyslenia: Rozpis svätých omší a oznamy nájdete aj na druhej strane nedeľných zamyslení, môžete si ich zobrať zo stolíka s časopismi.

Farská kancelária: Radi by sme sa s vami stretli osobne, ale počas zákazu vychádzania to nie je vhodné. Kontaktujte nás radšej emailom alebo telefonicky.

Dobrá novina: Je nám ľúto, no tento rok kvôli zákazu vychádzania naši koledníci nebudú môcť navštíviť vaše príbytky. Budeme radi, ak napriek tomu podporíte projekty Dobrej noviny. Môžete tak urobiť aj prostredníctvom pokladničky v našom kostole (stojan na časopisy vľavo, pokladnička je označená). Z výťažku Dobrej noviny bude financovaný projekt Aj mamy chodia do školy. Pomôže mladým matkám v Ugande získať vzdelanie v tradičných odboroch a môcť si tak zabezpečiť na živobytie. Projekt môžete podporiť aj priamo prevodom na účet SK77 1100 0000 0029 4045 7894. Informácie na www.dobranovina.sk/podporim.

Betlehemské svetlo: Od utorka si môžete z kostola priniesť Betlehemské svetlo si (tí, ktorí prídu na svätú omšu). Odpáliť si ho môžete aj z lampáša, ktorý svieti pred farou.

Rýchle odkazy:
Milodary: Ďakujeme za vašu podporu farnosti prostredníctvom farského účtu (SK21 0200 0000 0016 9963 0659) a kostolných pokladničiek.